Styret i borettslaget har sammen med Nokas fått installert seriekoblede røykvarslere i alle leiligheter, samt i oppganger og andre fellesarealer. Det var beboere og styrets bekymring for brann i høyhus, som gjorde at dette ble installert, for å varsle beboere hvis det skulle oppstå uønskede hendelser.
Anlegget ble satt i drift etter en stund som stillevarsling, for å få optimal utnyttelse av systemet og for å se om alt fungerer etter sin hensikt. Ettersom dette er seriekoblede brann-/røykvarslere, vil naboer i samme etasje bli varslet først, før resten av blokken blir varslet på samme måte. Det er selvfølgelig svært uheldig hvis noen beboere frakobler sin røykvarsler i sin egen leilighet eller i fellesområder, så dette må absolutt ikke gjøres. Dette anlegget er montert for å gi optimal beskyttelse for alle beboere om uønskede hendelser.
Røykvarslerne er selvfølgelig veldig sensible, og kan også reagere på matlaging etc. Det er derfor viktig at man lufter godt ved steking av mat, slik at man unngår at varsleren utløses. Skulle dette derimot skje, er det installert avstillere (grønn knapp) i hver enkelt etasje, slik at varslingen kun gjelder for de beboere i samme etasje. I følge manualen har man en viss tid på å avstille alarmen før resten av blokken blir alarmert. Denne avstilleren finnes også i inngangspartiet ved utgangen.
Alle beboere har fått utlevert en manual på hvordan dette virker og hva som er prosedyren i enkelte tilfeller. Det er viktig at dette følger nyere eiere ved overdragelse, og at informasjonen blir gitt videre til nye beboere. Det henger også brukermanual i inngangspartiet, og det burde være unødvendig å si at denne ikke må fjernes.
I følge brann- og redningsetaten er dette anlegget vi har montert veldig godt egnet for høyblokker, og de skulle ønske at flere borettslag hadde gjort som oss. Det er svært viktig å informere om at; selv om brannvarsleren piper, enten i etasjen eller i hele blokken, så varsles det ikke videre til en vaktsentral eller til brannetaten, men ved en eventuell oppdaget brann varsler man videre på telefon 110 direkte til Brannetaten. De rykker heller ut èn gang for mye hvis det skulle oppstå uønskede hendelser.
Hvis det skulle oppstå brann, er det viktig at alle varsler alle, hjelper hverandre ut og stiller seg på angitte møteplasser mellom blokkene. Det er viktig at brannetaten har god plass ved inngangspartiet og rundt på yttersiden. Bruk aldri heisen ved evakuering av blokken.
Styret